Na športové súťaže humenských škôlkarov poslúžia nové cvičebné pomôcky

13.12.2010 Humenné

Humenné 13. decembra (TASR) - Materská škola (MŠ) na Mierovej ulici v Humennom uviedla v týchto dňoch do praxe projekt zameraný na podporu športových a pohybových aktivít svojich zverencov s názvom Zdravá škola.
Deti v predškolskom veku majú počas vzdelávacieho procesu aj v rámci mimoškolskej činnosti k dispozícii nové cvičebné pomôcky, ktoré poslúžia v budúcnosti aj na organizovanie športových súťaží pre škôlkarov z iných MŠ na území mesta.
MŠ získala cez projekt viacero multifunkčných preliezok, trampolín, gymnastických lavičiek, basketbalových zostáv, žineniek, futbalových bránok, malých lezeckých stien, ako i lôpt a pomôcok pre softball.
Riaditeľka MŠ Iveta Hoptová si myslí, že Zdravá škola, ktorej súčasťou budú športovopohybové aktivity detí, posilní fyzickú kondíciu najmladšej generácie a zároveň u nej začne budovať pozitívny vzťah k športu už od útleho veku. \"Zároveň chceme prispieť k upevňovaniu vzťahov našich škôlkarov s ich rodičmi, \" povedala pre TASR.
Cvičebné pomôcky sú momentálne inštalované v troch vyučovacích triedach. \"Onedlho by mali byť umiestnené v telocvični, ktorú zriadime v jednej z detských spální, tú následne presunieme do televíznej miestnosti, \" podotkla Hoptová.
V priebehu zimných a letných mesiacov chce školské zariadenie poskytnúť nové športové pomôcky pre viacero súťaží humenských škôlkarov. \"Prvú by sme chceli zorganizovať v priebehu februára budúceho roka, kedy si plánujeme prenajať priestory mestskej športovej haly. Ďalšiu akciu pravdepodobne pripravíme v júni na Deň detí, \" uzavrela Hoptová.
Projekt Zdravá škola podporil dotáciou vo výške 4998 eur Úrad vlády SR. Dodávateľ športových potrieb vzišiel zo súťaže formou elektronickej aukcie, ktorú zrealizoval jeho zriaďovateľ mesto Humenné. Samospráva sa na projektovom zámere podieľala aj vlastnými financiami v hodnote 289 eur.
 

Vyberte región